Zonwerend Raamfolie

Warmte-, Inkijk- & UV-wering

Zonwerende folie wordt toegepast voor het blokkeren van het zonlicht. Zonwerende folie is een flinterdunne polyester folie waarin gemetaliseerde moleculen zijn verwerkt. Die zorgen voor een hoge warmte- en/of inkijkwering of UV-wering.

De zonwerende folie wordt bij voorkeur aan de binnenzijde gemonteerd voor een langere levensduur. De folie is opgebouwd uit meerdere lagen en voorzien van een krasvaste coating die de folie zal beschermen tegen krassen. Hinderlijke schitteringen door de zon worden in uw kantoor, werkruimte, etalage of huiskamer aanzienlijk gereduceerd en het draagt bij aan een betere werksfeer.

Hoe het werkt

Glas is ontworpen om te fungeren als een barrière tegen elementen van buitenaf (d.w.z. wind, regen en sneeuw) terwijl het een natuurlijk zicht op de buitenwereld biedt. Wanneer zonne-energie of zonlicht, bestaande uit warmte, licht en UV-stralen, een onbehandeld raam raakt, wordt bijna 90% van de energie door het glas overgedragen.

Wanneer daarentegen zonwerende raamfolie op glas is aangebracht, kan bijna 80% van de zonne-energie worden geblokkeerd. De speciale kleurstoffen, metalen of nanotechnologie in de film werken als een zonne-energiebarrière door een percentage van de energie die door het glas gaat, te absorberen of te reflecteren.

Het niveau van absorptie en reflectie is afhankelijk van hoe de film is geconstrueerd. Geverfde films bevatten geen metaal en worden als niet-reflecterend beschouwd omdat ze zonne-energie absorberen. Ze zijn niet zo effectief in het beheersen van zonnewarmte en -licht omdat ze geen zonnereflectie bieden. Aan de andere kant zorgen gemetalliseerde of nanofilms voor zowel zonneabsorptie als reflectie. Ze beheersen de zon veel beter, omdat hun constructie-eigenschappen zowel warmte als licht regelen om door het glasoppervlak te gaan.

Wat zijn de voordelen van zonwerend glasfolie?

  • Met zonwerend glasfolie profiteert u van natuurlijk licht.
  • Warmtewerende raamfolie is een goede financiële investering. Het helpt om het energieverbruik van een gebouw te verlagen en tegelijkertijd het comfort van de te verbeteren.
  • Het installeren van zonwerende raamfolie kan verblinding tot 95% verminderen en tot 99% schadelijke UV-stralen blokkeren.
  • Hoogwaardige zonwerende folies blokkeren schadelijke UV-stralen en verminderen overmatige warmteontwikkeling. Dit resulteerd in een comfortabelere kantooromgeving met minder warmte en schittering.

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

Een selectie van onze specialisaties

ActiveFoil

ActivFoil is een meekleurende glasfolie. De folie verandert van een lichte naar een donkere tint om direct zonlicht en warmte uit uw huis of voertuig te houden. ActivFoil – meekleurende folie verkleurt terug naar de lichte tint, bijvoorbeeld wanneer u een donkere parkeerplaats / garage betreedt, zodat u weer beter zicht hebt.

Folie voor dakramen & lichtstraten

Hoewel dakramen geweldige opties zijn om natuurlijk licht in een kamer te brengen, hebben ze enkele nadelen met betrekking tot energieverlies en UV-blootstelling. Hier is dakraamfolie de ideale oplossing

Autoruit blinderen

Door uw autoruiten te blinderen, geeft u uw personenauto of bestelbus een exclusieve uitstraling. Daarnaast creëert u privacy doordat voorbijgangers niet naar binnen kunnen kijken. Om een optimale kwaliteit te kunnen garanderen, werken wij uitsluitend met folies van hoogwaardige kwaliteit van de Johnson Window Films

Overige toepassingen

Veiligheid & Bescherming

Privacy

Energiebesparing

Hygiene

Decoratie